Sponsored

Friday, June 18, 2010

Ayam Goreng RADIX segar, organik & pastinya halal


assalamualaikum, selamat petang. cik, boleh kami bantu?

erm, sekejap ye. *sambil langut ke depan memerhatikan menu*

makan sini ke bungkus?

oh, bungkus :). jap eh.

takpe2, take your time~

okay, saya nak order ayam goreng 5 ketul.

lagi cik?

dan radix sate 20 cucuk tanpa nasi himpit.

air jus?

1 jus asiatica dan 2 jus jambu batu

itu saje?

ha'ah.

cik nak tambah dessert ke?

em, boleh juga.

saya cadangkan cik amek cold & crunchy ice-cream ni. ada bijirin coklat rangup yang pasti menceriakan hidup cik.


pic courtesy from halimah abs

oh, macam sedap. ok, saya amek 2! :)

okay, 5 ketul ayam goreng, 20 cucuk sate, 1 jus asiatica, 2 jus jambu batu & 2 cawan cold crunchy ice-cream. semuanya tiga puluh lima ringgit dua kupang.

nah duitnya.

*10 minit kemudian, semua setel siap* - ups, memang lama sikit sebab sate kena masak dulu.

terima kasih & datang lagi ye.

OKAY! *senyum*

[CUT! dialog rekaan semata-mata]


&&
untuk sape-sape yang belum pernah pergi Radix Chicken House (RCH) / Radix Fried Chicken (RFC) tu, tataplah menu ini sebagai hadiah :) oh, ini hanya menu RCH sebab aku tak pernah pergi lagi RFC. selalu pergi RCH Arau sebab lebih dekat dengan rumah. tak sampai 5 minit dah sampai pun. RFC pulak baru bukak kot kat Seriab, Kangar. ada peluang, boleh pergi RFC pula, hehehe~

klik untuk yang lebih besar.

klik untuk yang lebih besar.


dan juga RCH ade menu baru iaitu nasi lemak kenyalang & mee bandung HPA. yang ni tak pernah try lagi sebab selalunya beli bungkus & jarang makan kat situ. adela dalam 2 kali kot, makan chicken chop di situ :)

erk, aku belum cuba lagi yang ni.


keterangan lanjut, klik!
- RFC untuk Radix Fried Chicken
- RCH untuk Radix Chicken House

atau, terus je ke RFC/RCH berdekatan anda!

11 comments:

Tasniim AHY said...

he2, qis jd promoter ke nie? dpt komisyen?? :D

balqis said...

@tasniim
kalo ade org nak bagi, boleh jugak. haha =P

TiRaH(^-^) said...

qis,pe lg,blanje r...dkt je ngn rumh hang tu..haaha

fyzul MP said...

tp semua kat utara lagi kan? kawasan negeri lain xda lagikan..

cm best ja semua menu tu..he3

balqis said...

@tirah
apekate tirah yang blanje? haha =P saya jd tour guide je.

@fyzul MP
eh, kat johor pun da ade. kuantan insyaAllah nnt :)

Fitrihadi.com said...

apsal rasa cam mahal je menunya..tu yg jarang beli tu..

balqis said...

@fitrihadi
agak mahal tapi yang penting toyyibah kan~ support-lah barangan keluaran kita :)

ai, tkpenah beli ke. rugi la, hehe. skali-skala tukar kfc ke rfc.

Fitrihadi.com said...

pernah beli..tu pun kakak yang beli hehehe dia ada dah keja ada gaji takpe ar..saya belajar lagi mana ada duit :p

balqis said...

@fitrihadi
takpe, nnt nak masuk U kan. msti de duit lpas tu, blehla blanje ;)

FarhanaDr said...

Bila laa nak ada kat sini.. Huhu..

balqis said...

@farhanaDr
kat mane tu?