Sponsored

Tuesday, June 22, 2010

7 or 17

'aaahh.. kak neni!'

'ape? she wolf..?'

'aahh. takboleh, takboleh. nanti mase iklan nanti bolehla.'

ala. baru je cadang tadi pukul 3 nak datang depan TV. alih-alih.. ade orang tengok bola TV 1 - portugal VS korea. duduklah tengok sekejap. tengah-tengah tengok tu, TV papar seseorang berjersi merah bernombor 7. agak-agak sape?

17 for Manchester.

'uu, tu kak neni punyelah tu.'

'haha, handsome semalam lagi; brazil. kaka' :)

ADOILA. aku pun tak tahu sangat pasal bola ni, inikan pula negara mana pemain tu wakil. nak tulis ni pun, pergi google kejap, HAHA. ade sekali tu, aku tanya my lil brother siapa yang pakai jersi warna merah putih. sajelah nak tahu, memandangkan hari tu pakai baju kaler merah putih. kot2, ade yang sama ke. pastu, dia tanya negara ke kumpulan? aik, ade juga pilihan. I know ZERO about this~

tiba-tiba..

GOAL!! dah 2-0 ~

kak neni : nanti, dia dapat 7. christiano ronaldo.
aku : 7 ape?
kak neni : 7 gol la.
aku : oh. la, yang semalam ke? *siaran ulangan rupanya*

fakta-fakta
1. jom google result bola, taip je 'fifa' kat kotak google.
2. kak neni is my pembantu rumah & katanya dia sokong Portugal.
3. baru je tengok drama she wolf TV3 semalam. teruja pula nak tahu kesinambungannya :)
-

11 comments:

Tasniim AHY said...

sy pn tau zero ttg bola~ ha3~~~

balqis said...

@tasniim
jom buat geng ZERO BOLA, haha.

Fay Nana (Cik Fana) said...

hahaha! sudah tau keputusan mau tengok lagi ulangan! :D hantu bola betul. :P

balqis said...

@Fay Nana
biasalah, yang gol tu suka tengok banyak2 kali. tk jemu2 =P

nana said...

nana pun tak tau pape psl bola...hidup aman tanpa bola~

balqis said...

@nana
indah permai bumi kita, aman sentosa sentiasa, indahnye ada bola.. ehh?

Aqram said...

tak kesahlah minat pe pun.

janji kalau bola masuk gol, semua org baik laki pempuan jerit GOLLL kan?

balqis said...

@aqram - yup, betul2. kdg2 tu, dgr org jerit2 kat depan rumah. haih, gol la tu :P

NiZaM Limited said...

ahaks..minat christiano ronaldo yek..
bnyk pesaing la..ramai ske kehenseman mamat ni dlm bermain bola..ngehh..
tapi mmg laju pon dia bawak bola..bahaye btol..seb baik brazil pon kuat..kehkkeh..

wan said...

aih....bola je kerjanya.

kak neni tau jugak yeeee pasal bola.

ni umi ada ke tak de nih...hehe...

balqis said...

@nizam limited - tak minat pun CR tu w/pun dia cekap main bola. hehe :P

@wan - ni sape? aisyah eh? fuh, kak neni no. 1 pasal bola ni. siap tau lagi sape lawan tiap2 malam, dia dgr radio kot.