Sponsored

Sunday, August 01, 2010

randomness

sedar tak sedar, dah hampir sebulan aku berada di tahun 2. bergelar akak 'senior' walaupun agaknye sebaya :P. taaruf dengan junior2 yang nampak lebih matured dari senior *perasan muda nampak*. nak ingat sume nama2 diorang, uh susah otak ni nak menghafal. maaflah ye, bukan sengaja! walaupun baru je beberapa saat budak tu cakap nama dia masa perkenalkan diri, boleh je aku terlupa dah nama dia ape. lain la yang ade 'aura' - cepat pulak ingat. AHHH, hate this name-forgotness syndrome ni!

30thjuly10
in the bus that morning, overheard one of the radio's DJ said about 31st july as hari pahlawan. (hari merdeka kot) then, he asked about 'siapakah pahlawan bagi kamu?' or translated to 'who is your hero?'. then there is this one caller said that her hero is his dad. suddenly, I remembered something. today is my dad's birthday! oh, just wanna wish my super AYAH, happy 58th birthday to you! semoga panjang umur & sihat2 selalu :) pokok mempelam kat rumah dah berbuah ke?

randomness :)

1. annoying tak?
kalo korang dah buat keje (senyap2 je), tapi lepas tu orang suruh korang buat keje lagi sebab tak nampak korang buat keje. bukan nak kate 'eh, aku da buat keje tadi.. bla (sebut ape keje korang buat), ko la pulak buat'. tapi common sense la. bukan orang tu taknak buat ataupun malas, tapi kalo buat sama-sama rasanya tak kisah kot?

2. keliru dengan.
makcik cafe yang bila tanya berapa harga nasi, dia cakap rm4. bila bagi rm4, dia kasik balik lima kupang. dah banyak kali kot kena camni. tak paham, duit syiling banyak sangat ke?

3. suka bila.
boleh baca ebooks thru laptop. sengkek duit nak beli buku. HAHA :P baik, saya pergi Kamal bookstore nanti.

4. terkejut.
bila dengar balik record lecture kidney masa dr. rafidah ajar, banyak pulak dengar orang batuk2. ni mesti GU bawak virus ni :P

5. serba salah.
sama ada nak beli buku marks' biochemistry atau tidak. bukan ape, takut tak terbaca. sedangkan marks yang dipinjam dari library haritu belum disentuh, harapkan renew je lebih.

hari ini dah 1 ogos. sepuluh hari lagi, dah nak puasa Ramadhan. kepada roomateku yang nak diet tu, semoga berjaya la ye! and lastly said; SELAMAT BERPUASA!

4 comments:

the sastraboy said...

selamat berpuasa!

lama tak update blog ye. huhu!

GuGu said...

eh3...nama kte ade lak ea...huuuu~
nk kene blqis ni..^^
qis, da bc fsio l0m...? kte lom ag.hek3
mls2~~

Josh Healy said...

Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

balqis said...

@the sastraboy
uhuk, malas :P

@GuGu
femeskan gu lagi. HAHA X)