Sponsored

Tuesday, June 16, 2009

dia buat aku terharu.


dia : sdey weh. aku taklepas. ko dpt cgpa bape.
aku : alhmdulillah. aku ___. ko nanges ke? *soklan bengong*
dia : aku nangis le kak. sedey gle xtaklepas.

5 hari lepas tu.

aku : ko amcm?
dia : amcm ape. surt twrn ea?
aku : iyepla. camne. bez?
dia : alhamdulillah, aku dapat (smbung medic)!
aku : bla bla bla. terharu aku =D

ALHAMDULILLAH, aku tumpang gembira kat dia (baca : A). sememangnya, A layak sangat (struggle better) berbanding aku. aku nampak perubahan A ketara lepas result sem I keluar.

*flashback*
aku amek result sem I sama dengan A kat pejabat tamhidi. aku ingat, A tanak bagitau aku result dia (yang aku rasa ok lagi la).mase kitorang stop kat kafeteria, aku nampak A nangis masa call parents dia. huhu.

masuk sem II.
especially mase lecture CHEM, puan J selalu 'attack' students dengan soalan2 dia. ade yang memang dah kasi sehari sebelum tu ataupun on the spot. aku yang sememangnya lemah bab-bab ni selalu la berdoa aku tak kena jawab. hahaha. & yang beznya, A duduk depan aku. kalo kena jawab ke..

"A.. A.. camne ni..?" - malasnya aku. hahaha =D

tutorial CHEM pun kengkadang; aku kagum. dia selalu siapkan awal-awal & beznya kadang2 tu boleh tiru dia. hehe, takut nanti Puan L marah kalo tak siapkan tutorial. dan A sememangnya boleh diharap. hehe, thanks very much!

masa result MUET diumumkan keluar, result A entah camne terstuck. check guna SMS pun takboleh. tiada data kot. & another one, A nangis (takdela banyak, coverla sikit =P) aku suggest kat A, try la check guna internet. lepas check, tengok2 A dapat four! senang hati~ aku yang dapat sikit lagi ni pun, boleh buat muka selamba je. haha; aku memang muka takde perasaan.


flail!


NEXTTT.

bengang dengan posmen yang suke hantar surat lambat. aku taktahu samada dia suka simpan surat biar banyak2 baru hantar ataupun dia sememangnya malas~. ayah aku pun dah komen pasal tabiat si posmen ni. takkanla tak serik kena marah, haiya. tahu tak, kamu telah membuatkan banyak orang saspen dan risau.

tapi,
nasib baik surat yang ditunggu-tunggu aku sampai juga semalam. kalau tak, kena serbu pejabat pos la. bla bla bla~ takpe, saya maafkan harini kerana saya gembira sudah~



lepas ni:

- tentang baju taaruf ni pun satu, USIM oh USIM. jangan la menyusahkan students2 kamu. last year untuk tamhidi, baju taaruf kitorang kaler ungu. tahun ni; BIRU pulak!
- tunggu tawaran biasiswa JPA dibukak akhir Jun ni pastu try serbu masuk. sape ade info, kasitaulah yek!