Sponsored

Friday, November 05, 2010

bunga api di KL



4th Nov - around 10pm.
*bunyi bunga api. macam-macam kaler pulak tu bunga api*

'haih, sambut ape plak ni. ade ape dengan esok..'

aku turun tingkat bawah pegi makan HS + HL kejap. baru tahu, orang yang main bunga api tu tengah sambut Deepavali. aku lupa sebenarnya.. yela, Deepavali masa Revision Week; mana nak sedar sangat. lagipun, bukannya aku sambut Deepavali pun.

5th Nov - tepat 12.00am
*berdentum-dentum bunyi bunga api. kali ni lagi meriah dari sebelum ni*

'haih, bisingnya! tak boleh jadi ni'

TUTUP TINGKAP!
(ini bukan entrosisme okay)

hu, nasib aku duduk kat Pandan Indah je yang kebanyakan penduduknya berbangsa Cina. dari tingkat 16 Glenview ni, nampak je KLCC plus area sekeliling 360 darjah. cuma Batu Cave je tak nampak. kalo duduk dekat tempat yang ramai India/Hindu ke, mane nak sembunyi dari bunyi mega bising di hari Deepavali? bertapa dalam gua Batu Cave?

5th Nov - 10.30pm.
Texted Afa, my lil bro,
'kat Perlis, dengar tak orang main bunga api sambut Deepavali?'

He replied,
'takdengaq pon. awat? kat sana ada orang dok main ah? Perlis majoriti Melayu, haha :P'

oh. no wonder girls aku tak pandai nak analisis tajuk untuk assignment Hubungan Etnik haritu. puncanya adalah kerana aku berasal dari negeri yang kurang konflik kaum. adakah itu fakta yang sahih? HAHA!

p/s: cik USAR, selamat hari Deepavali!

5 comments:

sastraboy said...

err, negeri lain banyak ke konfliknya?

huhu.

balqis said...

@sastraboy

aaa, bukan. mungkin di sini kurang ketara konfliknya berbanding di tempat2 yang 'maju'.

(alasan sebenarnya :P)

sastraboy said...

haha. ok! (:

peace!

Anonymous said...

Hey i am suuper boy

balqis said...

@Anonymous

oh ye?
okay. I am supergirl. erk, HAHA :P