Sponsored

Monday, April 26, 2010

bila boleh bawa kereta ni?

jumaat23april
ayah pegi lowyat kejap.
hah? (lambat lagila nampaknya nak sampai ni, adehh)
nak ikut ke?
ohh. takpe2. agak2 sampai bile kat sini, nak pegi beli makanan kejap. balqis makan tengahari dulu eh.
ha, makan dulu. kami sampai dalam petang ni, insyaAllah.
dalam pukul 2.30 petang, handphone-ku berbunyi. ayah n umi dah sampai kat bawah Glenview Villa ni. berhempas-pulas aku mengangkat beg-beg ke bawah. dan apabila masuk kereta, nampak ada sesuatu melekat di tengah2 cermin depan kereta.

WAHH!!!

dengan benda inilah, cepat sampai ke GV ni


HEHEHHE :D terharu pula, haha. patutlah sebelum ini umi tanya alamat GV ape, guna GPS rupanya. seronok guna benda ni, tulis je nama tempat yang nak dituju; dia akan tunjukkan jalan ke situ. siap bagitahu ada roadblock polis lagi tu~

'go straight 500m and then turn left'
'you have exceeded your speed limit 80km/hour' - yang ni tak boleh blah tambahan dengan bunyi alarm-nya. adehh =P

p/s: bila boleh bawa kereta ni? :D

6 comments:

oneaminah sakura said...

wah...canggih dh kluarga onemuda skrg. ayah bli gps tu sbb cik nah xikut. depa xtau jln. kalo cik nah ikut, cik nah lee jd gpsnya...haha

balqis said...

iyela tu. cik den-nye ade je. ha, next week bolehla bawa pegi penang~~

wan said...

heee...

kat sini memang kena pakai GPS. amat berguna sekali.

nak yg toll ke yg tak de toll? siap tanya lagi tu...

boleh je nak gi tempat sama, jalan yg diberi berlainan tiap kalinya.

mantopnya keluarga wanmuda sekarang!

oneaminah sakura said...

haha...br je nk koya skit. wokey, weekend ni blk, lehla pnjm bwk g penang sbln dua..hoho~

balqis said...

@wan
kat sini tu katne?
hmm yang kalo silap jalan, dia siap cakap u-turn lagi & sambung balik jalan sebelum tu. ataupun dia recalculating balik. best2~!

ni wan mane plak ni? cik aminah ke? HAHA

@oneaminah sakura
mane leh bawak lama2. nanti ayah nak pi kl lagi~~ :D

Ayuni said...

wah.alat itu sunggo cool! ;D