Sponsored

Wednesday, December 12, 2007

tagged!

I've been tagged by I to the V to the Y. IVY. thanks, gal! rather than that, I do not have any idea to blog about.

The Rules:
1. Link to your tagger and post these rules.
2. List eight (8) random facts about yourself.
3. Tag eight people at the end of your post and list their names (linking to them).
4. Let them know they’ve been tagged.

1. I am watching jdrama entitled kurosagi. final episode now ; 11.46 pm.
2. I like cats. they're CUTE :p


tada!

huu. malasnya nak tido.

3. suka bau minyak petrol. sedapp!
4. eat a lot! kalo makan, mesti tambah nasi punya. lagi-lagi kalau ada sambal tumis dengan air asam kedai pokok ciku.
5. pantang komputer buka, mesti nak pegang mouse. ish ish
6. suka baca buku. suka. suka.
7. teringin nak beli mp4 kat pcfair 14-16 disember ni. kononnya la.
8. sekarang, saya takde keje. sapa nak upah saya? hahaha

then. I wanna tag :
1. zetty - aiqhazetty.blogspot
2. romc - cintagila.blogspot
3. atiqah - farfallalife.blogspot
4. isamu - satsugaisha.blogspot
5. amirul - theteedustbean.blogspot
6. musnaz - musnaz.scukz.com
7. sapa yang baca post ni. haa, kamu!

ohh terlupa pulak, esok aku nak buat chocolate chips with the aid of carrier protein my sister. aku dah buat 2 kali dan hasilnya tidak memberangsangkan.

cubaan pertama.
first sekali, kakak aku kata letak gula. aku ni tak perasan la gula yang ditulis dalam ketas resepi tu adalah gula ising. so terus aku letak gula putih 200g. tengah sedap dok gaul dengan mentega, kakak kata 'aik, amik gula mana?'. 'tu' aku menunjukkan balang yang berisi gula putih. 'la, bukan gula tu la. gula ising'. oh, lupa pulak. gula ising memang dah sedia ada atas meja. hehehe, akhirnya plan A terpaksa ditukar menjadi plan B. resipi lain la! bla bla bla.. ting! ting! ting! oven berbunyi kuat. cepat-cepat lambat-lambat aku amik. sebab tengah ralit menonton cerita kurosagi. hahahha. akhirnya, cholcate chips yang dihasilkan kembang bagus, cuma agak keras. duhh, terlama la pulak tinggal dalam oven tu. padan muka!

cubaan kedua.
guna plan A balik. tiada lagi gula putih. aku guna gula yang betul punya. selepas penat menguli, akhirnya chocolate chips yang dihasilkan tidak kembang seperti yang sepatutnya, hangit sikit tetapi sedap! kempis la sedikit chocolate chips kedua ni. maybe, sebab aku tak letak dalam peti asi dulu selepas uli.

hmmm. apa-apa pun semoga cubaan ketiga akan menjadi! penat jugak dok buat benda ni, tapi bila makan tu best la sebab buatan sendiri. bangga kejapp. hahas.